XVІІ обласний зліт юних туристів-краєзнавців – активістів руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків»

У період з 04.05 по 08.05.2018 року біля с.Малинівка Чугуївського району відбувся XVІІ обласний зліт юних туристів-краєзнавців – активістів руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків», у якому брали участь близько 250 школярів загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти Харківщини.

Мета зльоту – формування в учнівської молоді здорового способу життя, залучення її до активної туристсько-краєзнавчої та пошуково-дослідницької роботи з вивчення історичного минулого, духовної й культурної спадщини Слобожанщини.Під час зльоту проходили змагання за напрямами: туристсько-краєзнавчий маршрут, техніка пішохідного туризму, конкурсна програма. Юні краєзнавці змагались у двох вікових категоріях − старша і молодша групи.

Учасники зльоту демонстрували знання з географії, геології, археології, історії, екології, етнографії, навички ведення польових спостережень, виконували практичні завдання. Змагання з техніки пішохідного туризму включали етапи смуги перешкод та туристські навички з в’язання вузлів, розпалювання вогнища, втановлення намету. У конкурсній програмі учасники зльоту представляли візитку команди, брали участь у туристсько-краєзнавчій вікторині.

Вітаємо команду старшої вікової групи у складі: Одаренко Марія, Подрєзов Костянтин, Шестак Дмитро, Шестак Ілля, Баранова Єлизавета, Плетньов Дмитро, Александров Владисав, Панчук Олександра, вихованців гуртків «Кераміка», «Географічне краєзнавство», «Пішохідний туризм» та їх керівників Подрєзову Олену Степанівну та Кириченко Тетяну Борисівну з перемогою в обласному зльоті юних туристів-краєзнавців!

Кiлькiсть переглядiв: 171