Повернутися до звичайного режиму

Районний туристсько- краєзнавчий зліт юних туристів-краєзнавців

З метою активізації краєзнавчої роботи учнів, отримання ними додаткових знань у галузях географічного та історичного краєзнавства, екології та туризму 04-05.06.2018 було проведено районний зліт юних туристів-краєзнавців.

Зліт проводився на території Дергачівського лісгоспу (правий берег р. Лопань біля села Зайченки).

У зльоті взяли участькоманди шкіл району старшої імолодшої вікових груп у кількості:15 команд молодшої вікової групи і 5 команд старшої вікової групи, загалом 210 дітей.

Краєзнавчий етап складався з роботи на станціях: «Геологія», «Етнографія», «Історичне краєзнавство», «Екологія», «Біологія», «Географія», «Надзвичайних ситуацій», «Топографія». Всі завдання підготовлені на основі краєзнавчого матеріалу.

Туристичний етап складався зі змагань на смузі перешкод з пішохідного туризму, спортивного орієнтування.

Окремо проводилися конкурси: «Візитка команди», конкурси на організацію кращого туристського побуту і кращого туристського харчування.

Команди мали можливість завчаснопідготуватися, оскільки протягом року проводилися тренування з техніки пішохідного туризму, заняття з біології, геології, екології; було проведено нараду з керівниками команд по підготовці до зльоту.

Досягнення оцінювалися окремо серед команд старшої і молодшої вікових груп таокремо по краєзнавчому, туристичному етапах, орієнтуванню на місцевості, творчому конкурсу «Візитка команди» і конкурсах з організації туристського побуту.

В перший день змагань команди старшої вікової групи працювали на краєзнавчих станціях, а команди молодшої вікової групи проходили туристичний етап,оцінювалися конкурси на кращий бівуак і краще туристське харчування,проводився конкурс «Візитка команди».

У другий день змагань команди молодшої вікової групи проходять краєзнавчі станції, а старшої – туристичний етап.

У результаті змагань призові місця розподілилися:

І місце у старшій віковій групі – команда ХГ № 39;

ІІ місце – команда ХЗОШ № 28;

ІІІ місце – команда ХЗОШ № 115.

У молодшій віковій групі:

І місце – команда ХЗОШ № 127;

ІІ місце – команда ХСШ № 162;

ІІІ місце – команда ХЗОШ № 79.

У загальному залку (обидві команди від ЗНЗ) місця розподілились:

І місце – команда учнів ХГ № 39;

ІІ місце – команда учнів ХЗОШ № 54;

ІІІ місце – команда учнів ХЗОШ № 115.

Команди шкіл, які отримали призові місця, були нагородженіПочесними грамотами Управління освіти адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради і Кубками.

http://izvestia.kharkov.ua/tv-proektv/hi2604/1241046.html

Кiлькiсть переглядiв: 199