Повернутися до звичайного режиму

Пішохідна екскурсія на тему «Сад Шевченко – улюблене місце відпочинку Харків’ян»

26 жовтня 2013 року в рамках навчання в гуртку «Юні екскурсоводи» керівником М.М. Поколодною для гуртківців була проведена показова пішохідна екскурсія на тему «Сад Шевченко – улюблене місце відпочинку Харків’ян».

В ході двогодинної подорожі гуртківцям по-новому відкрилися добре відомі з дитинства об’єкти - зоопарк, фонтан «Каскад», кіно-концернтний зал «Україна». Також екскурсанти побачили і порівняно новітні пам’ятники парку – алея лауреатів та гостей кінематографічного фестивалю «Харьковская сирень», пам’ятник шкіряному м’ячу, дізналися про програму та артистів дельфінарію «Немо», корисність анімалотерапії.

При огляді деяких об’єктів для кращого розуміння авторських задумок школярам вельми знадобилися знання зі шкільних наук - географії, історії, літератури. На об’єкті – Пам’ятний знак 50-ти десятій паралелі екскурсанти навіть вирішували географічну задачу!

Згідно з логікою побудови екскурсійних маршрутів закінчилась екскурсія традиційно найцікавішим та найвідомішим об’єктом парку – Пам’ятником Т.Г. Шевченку на якому керівником гуртка були продемонстровані та пояснені особливості застосування деяких методичних прийомів екскурсійного показу та розповіді.

Слід відзначити, що даний захід дозволив поєднати вирішення декількох завдань: змістовне проведення дозвілля під час осінніх канікул, отримання професійних вмінь і навичок при навчанні екскурсійній справі, активізація процесу навчання, профорієнтаційна робота зі школярами старшої школи.

Кiлькiсть переглядiв: 144