Етнографічно-екологічна експедиція «Знахідки селища Мохнач (Зміївського району) та його цілющі джерела»

З 11.06- 13.06.16 для вихованців гуртка «Кераміка» (керівник Подрєзова О.С.) ЦДЮТ № 2 відбулась етнографічно-екологічна експедиція «Знахідки селища Мохнач (Зміївського району) та його цілющі джерела».

В рамках цієї події пройшли дослідження фольклору с. Мохнач, для підготовки написання робіт з МАН та на Всеукраїнський конкурс «Моя Батьківщина - Україна», які будуть продовжуватися на протязі літа 2016 року. Також діти вивчали екологічне становище району с. Мохнач: вивчення лікарських рослин, збір зразків лишайників для ліхоенокаційних досліджень, було проведено забір води для лабораторних досліджень джерел: Суворівське, Брязкуха, Мідна криниця, Гончарева криниця.

Гуртківці та керівник виражають свою велику подяку керівнику станції «Екологія» з обласної станції туристів Кривопустову С.М. за лекції про водяні рослини Сіверського Дінця та його пойми і допомогу у проведені досліджень води з джерел.

Роботи було дуже багато і було обмеження в часі, якого дуже не вистачало, тому хотілося б, щоб такі виїзди відбувалися частіше, тому що практичне вивчення навколишнього середовища розширює кругозір та знання дітей, та буде добре впливати на результативність команд у краєзнавчому зльоті «Моя земля – земля моїх батьків».

Кiлькiсть переглядiв: 139