Всеукраїнський семінар-практикум у м. Луцьку – м. Ківерці.

У період з 29 по 31 березня у м. Луцьку – м. Ківерці проходив Всеукраїнський семінар-практикум «Удосконалення роботи щодо організації та проведення для дітей і молоді змагань, навчань, тренувань з цивільного захисту, безпеки життєдіяльності та рятувальної справи за програмою «Школа безпеки» в рамках програми "Школа безпеки: запобігти, врятувати, допомогти".

Участь у семінарі взяли представники з 15 регіонів України – вчителі та методисти, тренери, керівники команд юних рятувальників, керівники гуртків «Школа безпеки», «Юний рятувальник», лідери та волонтери громадського дитячого руху ВГДР «Школа безпеки», волонтери, зокрема: з Житомирської, Запорізької, Закарпатської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Черкаської, Чернівецької та Волинської областей, міст Дніпра, Житомира, Харкова, Києва.

Учасниками семінару від Харкова стали керівникі гуртків туристсько- краєзнавчого відділу ЦДЮТ №2 Димченко Ірина Іванівна та Радченко олександра Михайлівна.

Упродовж трьох днів учасники семінару встигли багато: взяли участь у тренінгах та практичних заняттях, обмінялись досвідом щодо принципів роботи ВГДР «Школа безпеки»; ознайомились з роботою Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Ківерцівської експериментальної школи, діяльністю ГО «Школа безпеки і виживання дітей «ТИВЕР» та Молодіжного центру Волині.

Під час проведення семінару учасники ознайомились з проведенням рятувальних робіт у зоні пожежі, хімічного та радіаційного забруднення, здійснення рятування постраждалого з висотної будівлі, рятування на водній акваторії, а усі етапи продемонстрували для них вихованці «Школи безпеки». Було презентовано квест "Життя - прекрасне" та простір для роботи, творчості та відпочинку «InnerSpace».

Частиною програми стала також екскурсія по старому місту та до Луцького замку, а також - покладання квітів до пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Підбиваючи підсумки роботи семінару, учасники обговорили шляхи удосконалення роботи щодо практичної підготовки дітей та молоді з цивільного захисту, безпеки життєдіяльності та рятувальної справи.

Дуже важливим у проведенні подібних заходів є можливість обміну досвідом між тренерами команд «Школа безпеки» та активістами з різних регіонів України, отримання натхнення для подальшої роботи із дітьми. Безперервний розвиток та віра у свою справу - запорука успіху!

Кiлькiсть переглядiв: 150