"Школа безпеки: запобігти, врятувати, допомогти"

З 19 по 26 вересня 2021 года команда «Полум’я» юних рятувальників ЦДЮТ №2 Новобаварського району м. Харкова взяла участь у роботі Всеукраїнського спеціалізованого дитячо-юнацького табору «Рятувальник-2021», що діяв на базі дитячого центру оздоровлення, відпочинку та туризму ′′ Росинка ′′ Жовківскої міської ради Львівской області.

Табір проводився у рамках проєкту «Школа безпеки: запобігти, врятувати, допомогти», за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України та при сприянні Львівської міської ради, Львівського державного університету безпеки життедіяльності і Головного управління ДНС України у Львівській області. У ньому взяли участь понад 200 надзвичайників з 17 областей України.

Протягом 7 днів учасники табору навчалися та відпрацьовували дії при надзвичайних ситуація різного характеру: в умовах пожежі, хімічного або радіаційного забруднення, у природному середовищі, на акваторії, наданню домедичної допомоги, само- та взаємодопомоги. Юні рятувальники мали змогу пройти спеціальні тренінги, відвідати майстер-класи, ігри та цікаву культурну та екскурсійну програми. У цьому їм допомогали професійні рятувальники ГУ ДСНС України у Львівській області, медики, психологи, водолази, альпіністи, курсанти та викладачі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності і волонтери Руху «Школа безпеки».

За підсумками табору всі 7 учасників команди «Полум’я» отримали відповідний сертифікат, та були нагороджені спеціальними дипломами і медалями.

Кiлькiсть переглядiв: 36